Sidor

söndag 28 februari 2010

Nauvo. (Finland)

Nagu (Svenska uttal:[na ː ɡʉ]; Finska: Nagu, [Nɑuʋo]) Är fd kommun av Finland. Den 1 januari 2009 konsoliderades det med Houtskär, Iniö, Korpo och Pargas att bilda den nya staden Väståboland.
Kommunen ligger i provins av Västra Finland och är en del av Egentliga Finland region. Kommunen hade en befolkning på 1.443 (2004-12-31) och omfattade en yta på 247,51 km ² (exklusive hav) varav 3,66 km ² är inre vatten. Den befolkningstäthet var 5,92 invånare per km ².
Kommunen är tvåspråkig, där flertalet är Svenska och minoritet Finska högtalare.
Nagu- Belägen i Västra Åbolands 1).
1) VäståbLänsi-Turunmaan kaupungin är en stad och en kommun från 1 januari 2009 i Egentliga Finland, när kommunerna Pargas, Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö förenades till en enda stad.Nedan hittar du din reseguide till Nagu med sevärdheter, boende, hotell, Stugor, B & B, restauranger och saker att göra. De historiska sevärdheterna i Nagu-Nauvo är grå stenkyrka från medeltiden och Gyttja distriktet museet. Den Själö är också värt-besök. Idag Skärgårdshavets forskningsinstitut fungerar härifrån. Den pittoreska träkyrkan påminner oss om den tid då ön var ett ställe där spetälska brukade vara bannlyst. På Nagu kan du delta i fiske-och kanotturer, safaris skärgård, och mycket mer äventyr som erbjuds genom lokal företagare.
För båtfolket gästhamnen på Gullkrona och flera naturliga hamnar erbjuder en fin semester inställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar