Sidor

söndag 28 februari 2010

Ransonerat kaffe och mjölk.

Nu har besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå också nätt kaffestunden och mjölken till måltiderna. Två koppar kaffe per person och dag och 2,5-3 deciliter mjölk per dag är ransonen. Och max två frukostbröd. Ingen "hamstring" tillåts på avdelningarna. Ett nytt kostdirektiv har förhandlats fram för en tid sedan. Hela sortimentet som de äldre kan beställa från ska ses över.
– Endast det som behövs ska vara kvar. En mall för mellanmål är på gång att utarbetas av en kostekonom.
– Pålägg och smör är inkluderat i brödransonen, två brödskivor, och en av brödskivorna kan sparas till mellanmål om man inte äter dem till frukost. Smörpaket som kommer på måndagar ska räcka hela veckans brödranson.
Personalen skäms
Flera ur vårdpersonalen har uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av någon ransonerad produkt och det inte medges.
Mellanmålen är en välkommen extra stund vid matbordet för många men här ska personalen också göra veckobeställningar och någon "hamstring" får inte ske, enligt instruktionen till personalen.
Personalen har reagerat mot att beräkna dagsförbrukningar när de får livsmedlen veckovis. Det gäller exempelvis smörransonerna, som man hellre skulle vilja ha i småportioner dagligen.
Ni politiker borde skämas, de gamla har slitit och betalt skatt hela sitt liv.Ska de inte äns få dricka så mycket mjölk man vill, det är SKANDAL. Nä ta och gå ut och se hur vekligheten ser ut istället för att sitta på era stolar och ta sådana beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar