Sidor

torsdag 25 februari 2010

Rotig morotssoppa.

Ingredienser
Antal portioner 4
600,0 gram Morot
200,0 gram Rotselleri
2,0 styck Schalottenlök
1,0 klyfta Vitlök
2,0 msk Olivolja
1,0 liter Vatten
2,0 msk Grönsaksfond (konc)
Salt & svartpeppar


Tillagning
Börja med lins- och/eller cashewmix om sådan önskas. Se separat recept.
Skala morötter, rotselleri och lök. Skär ner allt i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i lök plus vitlök och fräs det hastigt utan att bränna.
Tillsätt morötter och rotselleri. Häll på vatten och grönsaksfond. Låt småkoka i cirka 40 minuter.
Mixa hälften av soppan till slät puré med mixerstav eller i matberedare. Mixa den andra hälften en kort stund, dvs mindre finfördelat. Blanda, salta och peppra.
Häll upp och toppa med lins- eller cashewmix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar