Sidor

tisdag 9 februari 2010

Sandrasselhuggorm.

Sandrassel:
Storlek: Max 60 cm lång.
Utbredning: Större delen utav Asien och de nordligare delarna av Afrika.Föda: Möss, skorpioner och ödlor.
Gifttyp: Blodgift.
Giftighet: 10/11.
Aggressivitet: 11/11.
Församlingen Echis (Sandrasselhuggorm) är en art av huggormar (Viperidae), som är spridda över stora delar av Asien. På grund av deras vanor och habitat selection i närheten av människors bostäder, och deras mycket starka gift, är det en av de farligaste giftormar till människor. Den Sandrasselhuggorm nått en genomsnittlig längd på cirka 60 till 70 cm med en maximal längd på omkring 80. Det tillhör en medelstor arter av huggormar. Deras kropp är något för liten, jämfört med puff huggormar och andra huggormar, dock är det relativt smal bygga. Kroppen färg Echis varierar mycket: det spektrum av grundläggande färg varierar från en sandig brun till gråbrun till mörkbrun. Ryggen är vanligen mörkare i färgen än sidorna av djur och har en ritning av ljusstrålar, som är omgiven av mörka fjäll. Dessa staplarna från nacke till svans. Sidorna av kroppen kan klara vågiga linjer eller V-formad utställning ritningar. Huvudet på toppen har också en ljus ritning, i form av ett X, kan se ut som ett V eller ett spjut. Buken är ljus grädde och har mörka fläckar.
Huvudet är skilt från kroppen och har formen av en rundad triangel. Den relativt långt fram sitter vid huvudet ögon är mycket stora och har vertikal springa elever. Den övre huvud är täckt med många oregelbundna och keeled skalor. Under ögonen finns det två rader av Unteraugenschilden (Supraocularia), lägre än 10 till 12 överläpp sköldar (supralabials)
Skalorna i kroppen är starkt keeled och kan även genom att gnida en typisk rasslande ljud som alstras, som har Echis gett sitt namn. Till mitten av kroppen är 25 till 37 skala rader. Till skillnad från alla andra medlemmar av släktet Echis huggormar alla har odelad Unterschwanzschilde (Subcaudalia).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar