Sidor

torsdag 11 februari 2010

Vit chokladpannacotta med hjortron.

Receptet är för 4 portioner
Pannacotta:
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
3 msk (40 g) socker
120 g vit choklad, hackad
Hjortrongelé:
2 gelatinblad
350 g hjortron
7 msk (100 g) socker

Gör så här:
Pannacotta.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig. Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften. Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner florsockret i hjortronen till önskad sötma. Hjortronen blir bäst om de får dra över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar