Sidor

måndag 8 februari 2010

Weingarten. (Tyskland)

Weingarten (Tyska för "vingård") är en stad med en befolkning på 24.000 (från 2005) i Württemberg. I District of Ravensburg. I dalen Schussen River.

Tillsammans med grannen i söder städerna Ravensburg och Friedrichshafen vid Bodensjön (Bodensee), utgör det en av 14 medelstora infrastrukturella centra Baden-Württemberg.

Staden är säte för University of Applied Sciences i Ravensburg-Weingarten (Hochschule Ravensburg-Weingarten) Och Teachers 'College of Weingarten (Pädagogische Hochschule Weingarten). Staden var tidigare känt som Altdorf och bytte namn till Weingarten 1865. Innan dess var Weingarten namnet Weingarten Abbey bara, som låg på Martinsberg (St Martins kulle) ovanför staden. Namnet "altdorf" härstammar från det frankiska alach för "kyrka". Så "Altdorf" betyder inte "gamla byn" men "by / THORP med församlingskyrkan".

Nära Gamla stan, en Alemannic gravplatsen grävdes ut 1954-1957, räknat från den 5: e århundradet. I den 8: e århundradet regionen blev en del av Frankiska imperiet. Omkring 9: e talet Äldste Welfs blev counts av Schussengau och bildade sitt säte i Altdorf.

År 1056 Welf IV överförde fäderneärvda säte Welfs till nybyggda slott Ravensburg. Han grundade en ny Benedictine abbey på Martinsberg i Altdorf, detta kloster var namnet Weingarten Abbey.

Genom ett avtal om arv, år 1191 till Hohenstaufen Fredrik Barbarossa förvärvat äganderätten till Schussengau (inklusive Altdorf, Weingarten och Ravensburg) från Welf VI, Hertig av Spoleto och farbror båda Fredrik Barbarossa och Henry the Lion.

Cirka sjuttio år senare, med död Konradin in Neapel under 1268, linjen för Hohenstaufen dog ut. Deras tidigare egendomar konfiskerades som kejserlig egendom Tysk-romerska riket. Även den lilla staden altdorf styrdes av Reichslandvogt (imperial steward) Av Schwaben, Till klostret Weingarten vunnit status som en "Imperial Abbey" med privilegier som liknar en Imperial Free City.
Den Vogt "s plats låg först på slottet i Ravensburg (oftast kallad "Veitsburg" för att skilja den från den kejserliga staden Ravensburg) fram till 1647 då svenska trupper förstörde slottet och Vogt flyttade till ett palats i Altdorf.

Klostret Weingarten blev en av de rikaste klostren i södra Tyskland, som äger cirka 306 km ² av rika estates, innan det konfiskerats under sekularisering efter Reichsdeputationshauptschluß Bill 1803. Weingarten uppläts först till Huset Nassau, Altdorf till hertigdömet Württemberg. 1806 Weingarten, också införlivades Württemberg.

Under 19th century flera baracker placerades i Altdorf-Weingarten, vilket gör staden en viktig militär plats. Liksom i grannlandet Ravensburg, en betydande verkstadsindustri utvecklades under andra hälften av århundradet. 1922, munkar från Beuron Abbey (om Donau) och Erdington Abbey (i Birmingham) Grundade en ny benediktinerklostret som hyrs några av de tidigare kloster rum.
Under Nazityskland Weingarten införlivades Ravensburg, efter kriget, skildes de rivaliserande städer igen.

Sedan 1949 har de flesta av de gamla klostret byggnader har ockuperats av en lärare college. En mindre del av huvudbyggnaden hyrs ut till den katolska Stift Rottenburg-Stuttgart dvs den katolska Akademin för vuxenutbildning där. Nya byggnader uppfördes i närheten av universitetet för tillämpad vetenskap Ravensburg-Weingarten.

Under de kommunala reformer av 1970-talet, ett förnyat försök att säkringen Ravensburg och Weingarten misslyckades på grund av omfattande motstånd hos Weingarten s befolkning.
Weingarten bodde Natos internationella Long Range Reconnaissance Patrol skolan under 1980-talet och 90-talet tills det flyttade till Pfullendorf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar