Sidor

söndag 7 mars 2010

Apelsinstubbe med chokladtopping.

Ingredienser 8 bitar
Tid: 15 minuter

3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 paket keso cottage cheese ananas
Topping:
1 dl florsocker
1 msk kakao
1 msk apelsinjuice, konc.
2 msk smält smör
Tillagning
Räcker till ungefär 6-8 portioner.
1 Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
2 Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
3 Bred ut smeten på bakplåts-papper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, cirka 5 minuter.
4 Strö socker över kakan och stjälp över den på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna.
5 Vispa grädden med sockret och vänd ner cottage cheese. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.
6 Blanda ingredienserna till toppingen och bred över rulltårtan. Garnera gärna med syltat apelsinskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar