Sidor

fredag 5 mars 2010

Babootie med tomat och äppelröra.

Ingredienser
Babootie
1 st hackade gula lökar
1 st hackade vitlöksklyftor
1 tsk farinsocker
320 g blandfärs
½ dl russin
1 msk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
2 dl mjölk
2 st ägg
½ msk curry
1 dl flagad mandel
salt och svartpeppar
rapsolja, neutral

Tomat och äppelröra
1½ st skalade och hackade äpplen
3 st skalade hackade tomater
1 st finhackade lökar
1 st finhackad vitlök
1 msk russin
½ msk sambal oelek
½ tsk mald nejlika
1 msk finriven ingefära
½ dl socker
1 dl vinäger
salt och lite rumstempererat smör


Gör så här
Babootie
Stek lök, vitlök och sambal oelek i lite rapsolja. Tillsätt socker och stek tills blandningen är gyllenbrun. Blanda löken med färsen och tillsätt ingefäran, salt och russin. Fördela färsen i 4 små ugnsfasta formar. Gör en äggstanning av mjölk, curry och ägg. Salta och peppra. Ställ ugnen på 175oC och häll äggstanningen över färsen och grädda i ca 10 minuter. Tag ut formarna och strö på flagad mandel, ställ in igen ytterligare 10 min eller tills färsen är genomgräddad. Detta är beroende på ugn.
Tomat och äppelröra
Lägg alla ingredienser utom smöret i en kastrull och låt sjuda långsamt på medelvärme i ca 30 min. Smaka ev. av med mer salt och runda av med lite smör i slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar