Sidor

fredag 19 mars 2010

Citronkyckling med rostade grönsaker.

Tillagningstid: Över 20 min
Ingredienser:
Portioner: 4
4 st kycklingfiléer
1 1/2 citron , skal och saft
0.5 dl japansk soja
1 kruka hackad färsk timjan
olja till stekningsalt och peppar
Ugnsrostade grönsaker:
5 stora potatisar
2 stora morötter
1 fänkål
1 vitlök
1 msk olja
1 msk honungsalt och peppar.
Gör så här:
1. Lägg kycklingen i en skål och blanda ner rivet citronskal, citronsaft, soja och timjan. Rör om, plasta bunken och ställ den åt sidan en stund.
2. Sätt ugnen på 200 °C.
3. Skala potatisen och morot, skär dem i grova bitar. Ansa fänkål och skär den i grova strimlor. Dela vitlöken i klyftor och skala dem.
4. Lägg alla grönsaker i en långpanna eller ugnsfast form. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar.
5. Ställ in mitt i ugnen och stek ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
6. Stek kycklingen i het panna ca 8 minuter på varje sida. Kontrollera att köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar.
7. Servera de ugnsstekta grönsakerna vid sidan om kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar