Sidor

måndag 1 mars 2010

Dillkött på klassiskt vis.

8 portioner
1 kg kalvbog, benfri
vatten
2 tsk salt per liter vatten
1 gul lök, i klyftor
5 svartpepparkorn
1 lagerbladdillkvistar
Sås:
8 dl buljong
4 msk vetemjöl
2 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk ättikssprit
2 msk strösockersalt och vitpeppar
1 dl dill, finhackad
1,4 kg potatis
600 g broccoli
600 g sockerärter
Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Tillsätt salt, lök och kryddor. Sjud köttet under lock cirka en timme. Låt köttet vila i 20 minuter.Sila buljongen i en kastrull. Red med mjöl utrört i lite vatten. Koka cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula och grädde. Tillsätt ättikssprit och socker. Smaksätt med salt och peppar.Lägg i dill strax innan servering. Skär köttet i skivor eller bitar och lägg ner i såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker.En portion ger 400 kcal (1,7 MJ) och 9 g fett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar