Sidor

torsdag 4 mars 2010

Färsbiffar med lökröra.

2 portioner
1 msk ströbröd
3/4 dl vatten
250 g köttfärs
salt, peppar
1 tsk fransk senap
1 msk smör eller margarin
Lökröra:
1 rödlök
1 msk smör eller margarin
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
Servera med:
potatismos
kokta grönsaker t ex morötter, broccoli

Gör så här:
1. Låt ströbrödet svälla i vattnet i 5 minuter. Rör i färs, salt, peppar och senap. Forma till fyra biffar och stek i dem i en stekpanna med smör.
2. Lökröra: Skala, dela löken på mitten och skiva den tunt. Fräs löken mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt vinäger och honung och koka ihop någon minut.
3. Servera biffarna med lökröra, potatismos och kokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar