Sidor

torsdag 11 mars 2010

Georgetown, (Texas)

Georgetown är en stad i och residensstad av Williamson County, Texas, USA. Befolkningen var 28.339 vid 2000 års folkräkning. Southwestern University ligger i Georgetown, ca 1 / 2 mil öster om det historiska torget. En populär turistattraktion Inner Space Cavern är grotta finns på Southside av staden, precis utanför Interstate 35. Staden ligger i nordöstra kanten av Texas Hill CountryGer Karst västra delarna med mer åkermark öster. Den San Gabriel River rinner genom staden ger över 30 mil från vandring och cykelleder, flera parker och rekreation för både boende och besökare. Som av folkräkningen 2000 fanns det 28.339 personer, 10.393 hushåll och 7.711 familjer bosatta i staden. Den befolkningstäthet var 1,241.3 invånare per kvadratkilometer (479.3/km2).
Den Tonkawa och Comanche Indianerna var några av de tidigaste att ha bott på San Gabriel flod många år före spanjorernas ankomst och nybyggare. Arkeologer har funnit bevis för indiska boning som är cirka 11.700 år. Spanska jesuiterna grundade en kortlivad uppdrag i området på 1730-talet, men övergavs efter bara två år.
Georgetown grundades år 1848 vid vägskälet i San Gabriel floden. Staden fick sitt namn efter George Washington Glasscock som donerade marken för den nya staden. Tidiga amerikanska och svenska pionjärer drogs till områdets överflöd av timmer och bra, klart vatten, precis som Tonkawa Indianerna, som trivdes i området under många år. Dessutom var marken billig och mycket bördig. Georgetown, Texas län säte Williamson County, som bildades den 13 mars 1848 efter de första nybyggarna vänt sig till staten lagstiftaren att skapa den ur Milam County. Länet ursprungligen skulle ha fått namnet San Gabriel County, men döptes istället efter Robert McAlpin Williamson (aka Three-Legged Willie), en Texas statsman och domare vid den tiden.
Georgetown var ett agrart samhälle för de flesta av den 19: e och tidig 20th århundradena. Inrättandet av Southwestern University 1873 och byggandet av en järnväg år 1878 bidrog till stadens tillväxt och betydelse. En stabil ekonomi byggde till stor del på jordbruk, huvudsakligen bomull. Den Chisholm Trail. Ett nötkreatur spår som ledde från Texas till railcenters i Kansas och Missouri passerade genom hjärtat av Georgetown.
Bomullsproduktionen blev dominerande i området från 1880-talet till 1920-talet. Georgetown och Granger Railroad (GGR) genomfördes för att Austin 1904. Omfattande förlust av en översvämning 1921 ledde Georgetown att söka skydd mot översvämningar, en satsning som kulminerade i byggandet av en damm för att beslagta Lake Georgetown, Som invigdes den 5 Oktober 1979. En olicensierad radiostation framträdde kort i 1930-talet, och Radio Station KGTN öppnades 1962. Vid ett tillfälle serverades Georgetown av två järnvägar, den Internationella-Great Northern Railroad, Som senare slogs samman med Missouri Pacific, och Missouri-Kansas-Texas Railway. För närvarande är Georgetown betjänas av passande nog Georgetown Railroad, En "kort linje" railroad som använder delar av den tidigare MKT och I-GN att ansluta till Union Pacific Railroad i Round Rock och Granger.
Befolkningstillväxt och industriella expansionen fortsatt måttlig under nittonhundratalet fram till omkring 1960, då bostäder, kommersiella och industriella utveckling, på grund av kraftig tillväxt och urbanisering i närheten Austin, mycket snabbare. Faktum Fortune Small Business Magazine i en 2008 publikation som heter Georgetown i nr 2 bästa stad i landet att bo och starta.
I det historiska kvarter, har adaptiv restaurering har i stor utsträckning, med särskild tonvikt på en huvudgata program och privata restaurering av äldre hus. Staden utsågs nyligen till en av de bästa ställena att köpa ett historiskt hus. Idag är Georgetown hem till en av de bäst bevarade viktorianska och Pre-WW1 downtown historiska distrikt, med The Beaux-Arts Williamson County Courthouse (1911) som sin mittpunkten. På grund av sin framgångsrika bevarandeåtgärder som gjorts utsågs Georgetown en nationell Main Street City 1997, så den första Texas utnämnda staden. År 1998 firade staden 150-årsdagen av sitt grundande med en rad olika satsningar och evenemang. År 2000 upplevde Georgetown och Williamson County enorm tillväxt, fördubbla sin befolkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar