Sidor

onsdag 10 mars 2010

Kryddig kyckling med kakao och apelsinsallad.


Ingredienser
Kyckling
4 st kycklingfiléer
3 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk kakao
1 msk kanel
1 st chili, finhackad
1 msk kumminfrön
1 st citron, finrivet skal
½ dl rapsolja, kallpressad
salt.

Sallad:
3 st tomater, delade i båtar alt. blandade cocktailtomater
1 st rödlök, fina ringar
2 st apelsiner, filéade
1 st mango, tunna skivor
1 dl vårlök, snett skuren
½ dl persilja, grovt hackad
½ dl fetaost, smulad
1 msk anisfrö, stött
2 msk vitvinsvinäger
isbergsallad, grovt riven
rapsolja, kallpressad
salt
peppar

Gör så här:
Börja med att snedskära kycklingfiléerna i tre bitar. Blanda kryddor och vitlök med olja och gnid in bitarna med blandningen. Bryn bitarna i stekpanna med litet smör. Grilla därefter färdigt till en innertemperatur på min 68oC. Serveras varm eller kall till salladen.
Sallad:
Blanda samman alla ingredienser i en stor skål och servera salladen till kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar