Sidor

fredag 12 mars 2010

Kalvfärsbiffar med squashpasta och fetaostcréme.

Ingredienser 4 port. ca 45 min.
0,5 dl gul lök, finhackad eller riven
1 st vitlöksklyftor
400 gram kalvfärs
1 st ägg
1,5 dl ost, riven
1 dl vispgrädde, (eventuellt mindre – prova med halva mängden först!)
salt och peppar
smör, att steka i
Pasta
0,5 dl pumpafrön
2 st squash, medelstora
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt
salt och peppar
smör
Fetaostcrème
100 gram fetaost
0,5 burk crème fraiche
Tillagning:

1. Skala och hacka löken. Blanda i en bunke med pressad vitlök och övriga ingredienser. Tänk på att inte ta i hela gräddmängden till en början, testa med halva först.

2. Forma 4 biffar av färsen och stek i smör – snåla inte!

3. Rosta pumpafrön i en torr stekpanna tills de fått fin färg.

4. Skölj squashen och skala av långa remsor med en potatisskalare. Även det gröna skalet kan ätas. Sluta när du når det vattniga kärnhuset.

5.Dela på chilifrukten och ta ur kärnorna. Finhacka.

6. Stek squashen i rikligt med smör. Pressa över vitlök och tillsätt chilin. Låt steka i någon minut och rör om så att pastan inte bränns. Lägg i pumpafrön mot slutet och blanda runt. Salta och peppra.

7. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med créme fraîche.

8. Servera biffarna med en hög pasta och en klick fetaostcréme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar