Sidor

fredag 5 mars 2010

Solingen. (Tyskland)

Solingen är en stad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen. Den ligger omkring 10 kilometer öster om Düsseldorf och 30 kilometer norr om Köln. Staden hade 162 575 invånare i slutet av 2007, och är en del av storstadsområdet Rheinschiene. Solingen kallas "City of Blades", eftersom det har länge varit känt för tillverkning av fina svärd, knivar, saxar och rakhyvlar från kända företag såsom DOVO Solingen, Wüsthof, J. A. Henckels, Boker, Eickhorn-Solingen, och många andra tillverkare. Wilkinson bygger också här.
Under medeltiden i swordsmiths Solingen myntade stadens image, som finns kvar till detta datum. I den senare delen av 17 th century, en grupp swordsmiths från Solingen bröt sitt skrå löften genom att ta deras svärdstillverkningsområdena hemligheter med dem Shotley Bridge, County Durham i England. Cirka 90% av de tyska knivar är tillverkade i Solingen. Solingen nämndes första gången 1067 av en historieskrivare som kallade området "Solonchon". Tidiga varianter av namnet ingår "Solengen," Solungen "och" Soleggen, även om det moderna namnet tycks ha varit i bruk sedan slutet av 14 och början av 15. Talet. Smed smältverk, med anor från över 2000 år, har hittats runt staden lägger till Solingen rykte som nordeuropa smed center. Svärd från Solingen har dykt upp på platser som de anglosaxiska kungariken på de brittiska öarna. Nordeuropa uppskattad kvaliteten i Solingen är tillverkade vapen, och de var föremål för handel på den europeiska kontinenten. Solingen idag fortfarande kniv-center i Tyskland.
Det var en liten by i århundraden, men blev en befäst stad i den 15: e århundradet. I Världskriget Gamla stan totalförstördes genom en flygräd 1944 och 1040 människor dog, så det finns många sevärdheter i centrum.
1929 Ohligs, ligger i Preussiska Rhenprovinsen, 17 miles (27 km) på järnväg norr om Köln blev en del av Solingen. Dess chef tillverkar var Bestick och hårdvara, Och det fanns järn-gjuterier och mjölkvarnar. Andra branscher bryggning, färgning, vävning och tegel-making. Innan 1891 var det känt som Merscheid.
På senare tid har staden varit väl känd på grund av en 29 maj 1993 mordbrand då två kvinnor och tre flickor omkom i en mordbrand attack på huset en Turkiska familj i Solingen. Ytterligare sju personer skadades allvarligt. Branden var av lokala anhängare av Nynazism. Händelsen antändas ytterligare kontroverser när den tyska förbundskanslern, Helmut Kohl Vägrade att delta i begravningen för Solingen offren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar