Sidor

tisdag 9 mars 2010

Spenatsoppa med stekta korvslantar.

2 portioner
200 g fryst spenat
2 tsk matfett
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong av tärning
2 dl mjölk
salt, peppar
2 chorizo korvar
ev 2 tsk smör eller margarin till stekning
Servera med:
knäckebröd

Gör så här:
1. Fräs spenaten i en gryta med matfett tills spenaten tinat. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med buljong och mjölk och låt soppan sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Skiva korven och stek den i en medelvarm stekpanna, gärna i teflonpanna, i ca 2 minuter. Har du ingen teflonpanna bör du steka korven i ett par teskedar smör eller margarin. Servera korven i soppan och knäckebröd är väldigt gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar