Sidor

torsdag 25 mars 2010

Stensele.

Stensele (sydsamiska Gierkiesovvene, umesamiska Geärggiesuvvane) är en tätort i Storumans kommun, Stensele församling, Lappland.

Stensele ligger längs Europaväg 12, cirka 3 km söder om Storuman vid Umeälven. I Stensele står Stensele kyrka, som är en av Sveriges största träkyrkor. Västerbottens enda rullskidbana, finns även att finna i Stensele.

Byn är vacker beläget vid Umeälv och omgiven av en fantastisk natur. Här finns något för alla. För jakt och fiskeintresserade finns här utmärkta förhållanden och för idrottsintresserade finns flera aktiviteter.

Stensele har bland annat Västerbottens enda rullskidbana som ringlar sig vackert genom skogen och vintertid har vi fantastiska skidspår där ca 2 mil är belysta. Vi har också mycket fina skoterleder i ett vackert vinterlandskap.

Boxan badplats, som nog kan sägas vara den mest välbesökta stranden i kommunen, finns intill Stensele. Dessutom finns här också en skola för elever från förskoleklass till år 6, samt dagis och fritids inryms. Vi har vävstuga, bagarstuga, kyrka, livsmedelsbutik mm. ja allt man kan behöva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar