Sidor

fredag 19 mars 2010

Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar.

Ingredienser:
Portioner: 4
2 dl quinoa eller bulgur
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 gurka
2 tomater
1 liten rödlök
1 tsk salt
1 krm kajennpepparen rejäl bunt färsk mynta (eller bladpersilja)
1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
400 g färskrökt lax i tunna skivorsallad till garnering.
Gör så här
1. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen, tillsätt 1 buljongtärning till kokvattnet.
2. Blanda quinoan med olivolja, pressad vitlök och citronjuice medan de fortfarande är varma.
3. Skär gurka och tomat i små bitar. Skala och finhacka löken. Blanda allt med quinoan. Smaka av med salt, kajennpeppar och eventuellt extra olivolja och citronjuice.
4. Blanda vid servering ner hackad mynta, väl avrunna kräftstjärtar och servera med rökt lax och några salladsblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar