Sidor

söndag 11 april 2010

Banan och ananasmuffins.

Tillagningstid 30 minuter
Antal portioner: 6
1 portion = 213 kcalIngredienser:
2 st ägg
4 msk socker
2 dl vetemjöl
1 dl fiberhavregryn
1.5 tsk bakpulver
1 dl Turkisk Yoghurt
1 st mosad banan
2 skiva ananasskivor i fina bitar
25 gram grovt riven mandelmassa

Instruktioner:

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, fiberhavregryn (eller vanlig havregryn)och bakpulver i en skål. Tillsätt blandningen samt turkisk yoghurt till äggsmeten. Blanda. Fördela smeten i 6 stora muffinsformar (se bilden) eller 12 vanliga muffinsformar. Använd dubbla formar annars rinner smeten gärna ut. Blanda banan och ananas på en tallrik. Fördela frukten på muffinsen. Strö på riven mandelmassa. Grädda muffinsen i 200 grader i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar