Sidor

söndag 25 april 2010

Brunswick. (Tyskland)

Braunschweig (ibland på engelska Brunswick) är en av de fyra tidigare administrativa regioner ( Regierungsbezirke ) i Niedersachsen , Tyskland, belägen i den sydöstra delen av staten. Regionen täcker omkring på området för den tidigare staten Braunschweig-Lüneburg . Grundades 1978 av Verwaltungsbezirk Braunschweig var det upplöstes 2004.
Regionen Braunschweig är den mest FoU-intensiva område i hela Europeiska ekonomiska samarbetsområdet investerar 7,1% av sin BNP till forskning och teknik. (Eurostat, 2006).
Nedre Sachsen ( tyska : Niedersachsen [ni ː dɐzaksn̩] ) ligger i nordvästra Tyskland och andra i området och fyra i befolkningen bland de sexton federala-stater i Tyskland.På landsbygden lågtyska fortfarande talas, men antalet talare minskar.
Niedersachsen gränsar till (från norr och medurs) i Nordsjön, delstaterna Schleswig-Holstein, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Sachsen-Anhalt, Thüringen, Hessen och Nordrhein-Westfalen, och Konungariket Nederländerna. Totalt Niedersachsen gränser mer grannstaterna än någon annan delstat. Tillståndet för Bremen former två enklaver i Niedersachsen, en är staden Bremen, den andra dess hamnstad staden Bremerhaven. Statens viktigaste städer inkluderar Hannover, Braunschweig, Osnabrück, Oldenburg, och Göttingen.
Den nordöstra delen av Niedersachsen är en del av Frisland och kallas Ostfriesland ( Ostfriesland ) och ligger vid kusten i Nordsjön. Det omfattar sju öar, kända som ostfrisiska öarna. I extremfallet väster Niedersachsen är Emsland, ett traditionellt fattiga och glest befolkat område, en gång domineras av otillgängliga träsk. Den norra halvan av Niedersachsen, även känd som den nordtyska slätten, är nästan alltid platt med undantag för de mjuka kullarna runt Bremen geestland. Mot söder och sydväst ligger de norra delarna av den tyska centrala höglandet, i Weserbergland (Weser bergskedja) och Harz bergen. Mellan dessa två ligger Niedersachsens Hill Country, en rad mindre förhöjning.
Niedersachsens största städer och ekonomiska centra är huvudsakligen belägna i centrala och södra delar, nämligen Hannover, Braunschweig, Osnabrück, Wolfsburg, Salzgitter, Hildesheim och Göttingen. Oldenburg, nära nordvästra kust, är ett annat ekonomiskt centrum. Den region i nordöstra kallas Lüneburger Heide ( Lüneburger Heide ), den största hedmark område Tyskland och i medeltiden rika på grund av salt gruvdrift och salt handel, samt till en mindre grad av utnyttjande av mossar fram om 1960-talet. I norr, i Elbe separerar floden Niedersachsen från Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern och Brandenburg. Bankerna strax söder om Elbe kallas Alte Land (gamla landet). Tack vare sin milda lokala klimat och bördig jord det är statens största området frukt jordbruk, dess förnämsta produkter hade äpplen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar