Sidor

lördag 3 april 2010

Capelle. (Nederländerna)

Capelle är en by i Nederländska provinsen Noord-Brabant. Det ligger ca 6 km väster om Waalwijk.

Capelle var en egen kommun fram till 1923, då den slogs samman med Sprang och Vrijhoeve-Capelle. De bildade den nya kommunen Sprang-Capelle, Som existerade fram till 1997. Sedan 1997 Capelle är en del av kommunen Waalwijk.
För mer information om historia South Holland i samband med nederländska historia finns i artikeln om "Nederländernas historia". Historien om denna provins återfinns också i artiklarna om dess beståndsdelar (t.ex. Rotterdam, Haag etc.)

Informationen avser här bara för att Södra Holland själv. Under större delen av sin historia, var den moderna provinsen Södra Holland en integrerad del av Holland.
Från den 9: e-talet till 16-talet, Holland var ett län i Tysk-romerska riket var och styrs av räknas av Holland. Några av de punkter var mäktiga stormän som också styrde många andra områden, som kulminerade i en period av regeln vid Huset Habsburg som sades upp av Nederländska Revolt.

Från 16-talet till 1795 var Holland de rikaste och viktigaste provins i Förenade provinserna i Holländska republiken. Som den rikaste och mäktigaste provins, dominerade Holland förbundet. Under denna period en distinktion var ibland görs mellan "North kvartal" (Noorderkwartier) Och "South kvartal" (Zuiderkwartier), Områden som ungefär motsvarar de två moderna provinserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar