Sidor

lördag 3 april 2010

E4 ger 1 000 jobb ?

Om ett år drar E4-bygget i gång på allvar. Framåt sommaren 2011 ska man vara uppe i full fart, då ska cirka 1 000 personer jobba med bygget av vägen, broarna och de stora trafikplatserna. Att byggstarten av E4 i Skönsberg dröjer till början av nästa år var ett bakslag för branschen. Men några andra delprojekt drar igång i år. I brist på andra större projekt så är det nya E4 som byggbranschen i Sundsvall väntar på, framför allt på anläggningssidan.
Nya E4 kommer att bli ett lyft för hela stan,


* I juni påbörjas rivningen av SCA:s gamla forskningslabb och det är ett relativt stort uppdrag som kommer att pågå under sommaren. Uppdraget är nu ute på anbud.
* I Skönsmon krävs en del markarbeten i samband den trafikomläggning som ska ske när man flyttar nuvarande E4. Det arbetet påbörjas i månadsskiftet augusti/september.
* I september börjar också, försenat rivningen av en handfull fastigheter i Skönsberg, vid brofästet. Hus där i dag bland annat Lofoto, Ramirent och tidigare Swedol höll till. En del av företagen har inte hittat nya lokaler ännu, men Magnus Lundberg hoppas att rivningen ska vara helt klar till årsskiftet.
I början av nästa år är de så dags att påbörja det uppskjutna arbetet i Skönsberg med att flytta över trafik till Trafikgatan och sedan sänka motorvägen. Samtidigt påbörjas arbetet med den nya stora trafikplatsen i Skönsmon. I mars, eller troligare april, börjar sedan de två stora delprojekten: bron över fjärden och den 17 km långa sträckan Skönsmons kyrka–Myre, där också 24 broar ingår, bland annat den över Ljungan.
– Nästa sommar kommer 500 personer att vara direkt sysselsatta i projekten. Till det kommer sysselsättningen för alla leverantörer, tillverkare av räcken, skyltar och annat, samt servicenäringen som ska se till att maskinerna fungerar. Totalt tror vi att det blir cirka 1 000 personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar