Sidor

torsdag 15 april 2010

Fläskpastrami med avokadosalsa.

Ingredienser 20 personer
2 kg fläskfilé
Saltlag
1 l vatten
1 dl salt
3 msk strösocker

Kryddblandning:
2 msk paprikapulver
2 msk svartpeppar, grovmalen
2 msk chilipulver
8 st nejlikor, stötta
6 st lagerblad, smulade

Avokadosalsa;
6 st avokador
1 st citron, skal och saft
1 st äpple
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 st salladslökar
2 st spanska pepparfrukter
1 msk honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 st koriander, kruka, till garnering

Tillagning
Fläskfilén blir smakrik och god med pastramikryddning och het avokadosalsa.
1. Sätt ugnen på 125°. Putsa fläskfiléerna och dela dem på hälften.2. Koka upp vatten, salt och socker till lagen i en kastrull. Låt kallna. Lägg i köttet och låt rimma 30 min. Häll av lagen.3. Rulla in fläskfilébitarna i plastfilm, forma som en smällkaramell. Upprepa proceduren med ett lager aluminiumfolie.4. Lägg filéerna i en långpanna och stek mitt ugnen 45–60 min tills innertemperaturen är 68°. Den kortare tiden för tunnare filéer och den längre för tjocka.5. Ta bort plastfilm och folie och rulla filéerna i kryddblandningen. Bryn dem i torr stekpanna. Låt kallna.6. Skär upp köttet i skivor.7. Avokadosalsa: Kärna ur avokadofrukterna och lägg i en skål. Häll på citronskal och saft. Mosa avokadoköttet med en gaffel.8. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukterna. Mosa ihop det hackade med avokadon. Smaka av med vitlök, honung, salt och svartpeppar.9. Toppa fläskpastramin med avokadosalsan och garnera med koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar