Sidor

måndag 19 april 2010

Huelva. (Spanien)

Huelva är en provins av södra Spanien, I den västra delen av autonoma av Andalusien. Det gränsar till Portugal, Provinserna Badajoz, Sevilla, Och Cádiz, Och Atlanten. Dess huvudstad är Huelva.
Området är 10.148 km ². Dess befolkning är 483.792 (2005), varav ca 30% bor i huvudstaden och dess befolkningstäthet är 47.67/km ². Det innehåller 79 kommuner.
Se ett förteckning över kommuner i Huelva.
Ekonomin är baserad på jordbruk och gruvdrift. Den berömda Rio Tinto gruvor har arbetat sedan före 1000 f.Kr. och var den största källan till koppar för Romerska riket. Som en indikation på omfattningen av gamla gruvor, sexton miljoner ton romerska slagg har identifierats vid den romerska gruvor. Brittiska företag återupptogs storskalig gruvdrift i 1873, stadsdelen är namne i Rio Tinto Group.
Provinsen innehåller Palos de la Frontera, Och Moguer, Där Christopher Columbus seglade ut på sin första resa år 1492, och delar Parque Nacional de Doñana. Den försenade turist utveckling av provinsen har möjliggjort bättre stadsplanering än i andra regioner på den spanska kusten. Andra atomkärnor Islantilla och Isla Canela är ett exempel på detta försök att planera i en mer sammanhängande form. Även i mindre skala i förhållande till andra regioner, fortsätter tryck från städerna. Äldre utveckling som hade lite planering tills senare tid är El Rompido, El Portil, Mazagón och Matalascanas (Torre de la Higuera).
Även om Punta Umbria hade sin början som pedanía de Cartaya efter demokratisering av sommarturismen, det började sin stadsutveckling för sin närhet till huvudstaden och dess plats på stranden. Nuvarande utveckling skulle inte uthärda utan turismen och dess semester bostäder. Andra turistområdena är Nuevo Umbrien, Nuevo Portil, Punta del Moral, La Antilla och Urbasur.
Att notera är Huelva nyligen klassificering av "landsbygdsturism" för dess interiör bergskedja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar