Sidor

söndag 18 april 2010

Kokt fläskfilé på snöre med honungs och senapssås.

Tid: 35 min
Ingredienser
Antal portioner 4
600,0 gram Fläskfilé
1,0 liter Vatten
1,0 dl Kalvfond (konc)
Salt & peppar
Hushållssnöre
Träspett
Sås:
3,0 dl Grädde
2,0 msk Honung
1,0 msk Senap (fransk osötad)
Tillbehör:
600,0 gram Primörpotatis
400,0 gram Grönsaker



Tillagning
Putsa bort hinnor på filén. Skär köttet i 4 cm tjocka skivor. Knyt ett snöre runt varje filébit. Bind snörena på en pinne, som på bilden, så att köttet inte nuddar kastrullens botten.
Häll vatten+fond i en stor kastrull. Koka upp. Häng ner köttet och koka på svag värme i 20 minuter.
Sås: Häll grädde i en kastrull. Tillsätt honung. Koka upp grädde och honung. Så fort det kokat upp ta av kastrullen. Rör ner senap (senap får inte koka, då får den en bitter smak).
Koka olika primörer (späda grönsaker och vårpotatis).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar