Sidor

lördag 3 april 2010

La Rochefoucauld, Poitou-Charentes. (Frankrike)

La Rochefoucauld är en kommun i Charente avdelning i sydvästra Frankrike.
Den ligger mycket nära den linje som avgränsas ockuperade Frankrike och Vichy Frankrike under Andra världskriget. Byn har fått sitt namn från det stora slottet ovanför byn, som är delvis öppna för allmänheten, samtidigt som fortfarande bebos av hertigen och hertiginnan.
Platsen användes först runt 980 av Fucaldus, yngre bror till Viscount av Limoges. Fucaldus inrätta ett befäst läger på berget och kallade det Fucaldus i rupe, Eller Foucald's Rock. Tidigt på 11-talet, byggd son till Fucaldus en kvadrat håller fortfarande identifieras i hjärtat av den nuvarande platsen. Två entré torn byggdes från 1350, med tre vinkel torn efter, tillsammans med en höjning av den håller i 1453. Gallerier och en storslagen trappa, tillskrivas den senare mönster Leonardo da Vinci, Lades till i 1520. Mycket av den medeltida byggnaden revs 1615 då gården öppnades ut och förbättringar gjordes för att hedra ett besök av Ludvig XIII av Frankrike. Det fanns viss ombyggnad 1760, efter en brand.
Efter sättningar som påverkar hålla på 1960-talet, byggnaden är för närvarande mitt i restaurering, under vilken tid en vinge är en familj hem och mycket av resten är öppet för allmänheten. Guidade visningar av biblioteken finns ibland tillgängliga, och det finns kläder för barn och vuxna att bära under sin utforskning av resten av offentliga platser, som inbegriper flera inredda rum och en del av grunderna inom rock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar