Sidor

torsdag 22 april 2010

Müslipanerad laxburgare med äppelröra.

Tid: 30 min (+ 1 tim)
Ingredienser
Antal burgare 4
600,0 gram Laxfilé (färsk)
1,0 tsk Salt
8,0 styck Ägg (gula)
50,0 gram Koriander (färsk)
1,0 styck Skal från citron
1,0 tsk Sambal oelekpasta
2,0 msk Grädde
2,0 dl Müsli
0,5 kruka Romansallat (baby)
4,0 styck Hamburgerbröd
4,0 styck Jordgubbar?
Grillspett av trä
Röra:
2,0 dl Crème fraiche
0,5 styck Rödlök
1,0 styck Äpple (helst rött)
2,0 klyftor Vitlök
Tillagning
Mixa: Riv citronskal. Skinna av laxen, skär i bitar och lägg i matberedare. Tillsätt salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa väl.Sätt in i kylskåp i cirka 1 timme.Sätt på grillen.
Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple.Tillsätt salt och blanda med crème fraiche.
Burgare: Häll ut müsli på en tallrik.Forma burgare av laxsmeten.Vänd burgarna i müslin.
Grilla burgarna cirka 2 min på var sida.Riv sallat och lägg på brödets undre del.Lägg på röra och sedan laxburgare.Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar