Sidor

tisdag 13 april 2010

Omelett med grönsaksfräs.

2 portioner
Grönsaksfräs:
2 tomater
8 skogschampinjoner
3 salladslökar
1 msk smör eller margarin
Omelett:
4 ägg
2 msk vatten
salt, peppar
1 msk smör eller margarin
1 dl riven, smakrik ost

Servera med:
sallad

Gör så här:
1. Grönsaksfräs: Klyfta tomaterna, skär bort kärnorna och skär tomaterna i bitar. Skiva svampen och salladslöken.
2. Fräs tomat, svamp och salladslök snabbt i en stekpanna med 1 msk smör. Krydda med salt och peppar och ta upp ur stekpannan.
3. Omelett: Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettsmeten i en stek-panna och stek i resten av smöret. Dra lätt med en stekspade i botten så ogräddad smet rinner ner. Strö över osten och låt den smälta. Lägg på grönsakerna och vik över halva omeletten. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar