Sidor

fredag 23 april 2010

Örtfylld kalkon.

Ingredienser
2 port
2 kalkonbröstfiléer, ca 600 g
2 dl crème fraiche, franska örter
1 msk smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl hönsbuljong
Gör så här Sätt ugnen på 225º. Skär en längsgående ficka i filéerna. Fyll varje ficka med 1 1/2 msk crème fraiche. Fäst ev med tandpetare. Bryn filéerna försiktigt runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och pensla med 1 msk crème fraiche. Häll buljongen i formen vid sidan av filéerna och stek i mitten av ugnen 25-30 min till 70 graders innertemperatur. Lyft upp filéerna. Vispa ner resterande crème fraiche i stekskyn. Skär filéerna i skivor och servera med ris, blandad sallad och skysås.

1 kommentar: