Sidor

söndag 4 april 2010

Pestosoppa med fiskpinnar.

Ingredienser
Antal portioner 4
8,0 styck Fiskpinnar
500,0 gram Gröna ärter (frysta)
4,0 styck Potatis (kokt)
1,0 liter Vatten till soppa
4,0 msk Grönsaksfond (konc)
1,5 styck el. buljongtärning
3,0 msk Pesto (basilika)
Matfett till stekning
Salt
Tillagning
Skala och koka potatis om det inte finns färdigkokta (ca 20 min extra tid).Skär potatisen i mindre bitar.
Häll vatten+fond och potatis i en kastrull och värm upp. Mixa med en mixerstav.
Hetta upp matfett i stekpanna på medel­värme. Stek fiskpinnarna några minuter på var sida så att de blir genomvarma.
Tillsätt ärter och pesto till soppan och låt allt bli varmt. Rör om. Smaka av med salt.
Häll upp soppa i tallrikar. Dela fiskpinnarna på mitten och tillsätt dem i soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar