Sidor

tisdag 13 april 2010

Pistaschmarängdessert.

8 portioner
3 äggvitor
1 krm ättiksprit
2 dl strösocker
1 dl hackad pistaschmandel
Servera med:
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd, finns att köpa färdig på burk
Garnera med:
röda och ev svarta vinbär
mynta
Ugn:100°

Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Droppa i ättiksprit i smeten och vispa lite till. Tillsätt sockret i en rinnande smal ström och vispa till fast och blank marängsmet.
2. Lägg marängsmeten i en spritspåse med tyll och spritsa ut åtta rundlar och åtta marängtoppar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad pistaschmandel.
3. Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme, tills marängen stelnat. Lägg marängerna på ett bakgaller.
4. Vid servering spritsa vispad grädde på bottenrundlarna, lägg på en sked lemoncurd och röda och ev svarta vinbär. Avsluta med en marängtopp och garnera med vinbär och mynta. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar