Sidor

torsdag 8 april 2010

Renwick. (Nya Zeeland)

Renwick är en liten stad i Marlborough, Nya Zeeland, Nära södra strand Wairau River. Det ligger på State Highway 6, 12 km väster om Blenheim. Havelock är 31 km norrut. Highway 63 löper sydväst från Renwick genom Wairau dalgång.
Befolkningen var 1872 i 2006 års folkräkning, en ökning med 84 från 2001. Staden var ursprungligen känd som "Övre Wairau", och då som "Renwicktown" efter en tidig markägare, Dr Thomas Renwick. Renwick har ett utbud av affärer inklusive ett mejeri, ett snabbköp, en bagare, en slaktare, en frisör, en krog och en bar och bryggeri. Boende finns på Motell, B & B och en Backpacker Lodge.
Renwick är beläget i centrum av Marlborough s druva växande region. Sauvignon blanc är sorten vanligtvis förknippas med området, och berömda vingårdar såsom Isabel Estate och Forrest Estate är i närheten. Renwick skolan är en coeducational full primära (år 1-8) skola med en decilen rating 8 och en rulle med 375.
Den första skolan i Renwick öppnades i början av 1861, använder den presbyterianska kyrkan som en skolsal. Det var den andra skolan i Marlborough. Den nuvarande skolan öppnade 1864.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar