Sidor

onsdag 5 maj 2010

Almería. (Spanien)

Almería är en provins av södra Spanien. Det gränsar till provinserna Granada, Murcia, Och Medelhavet. Dess huvudstad är Almería.

Dess yta är 8.769 km ². Dess befolkning är 546.499 (2002) med en densitet av 62.32/km ². Det innehåller 101 kommuner.

Almeria tillhör den autonoma regionen Andalusien i södra Spanien. Europa är bara öken finns i Almería, Och är en del av National Park i Sierra Nevada (I Sierra Nevada bergskedja), som det delar med Granada-provinsen.

Öknen landskap och klimat som präglar en del av provinsen har gjort det en idealisk miljö för Western filmer, Särskilt under 1960-talet. På grund av efterfrågan på dessa platser, ganska många västerländska städer byggdes i närheten av Öknen Tabernas. Filmer som Den gode, den onde, den fule och För en handfull dollar spelades in här.

År senare film 800 Bullets filmades på samma plats. Stora delar av Lawrence av Arabien och Patton sköts där.
Den viktigaste floden är Rio Andarax (Andarax River), som ligger nära Granada i Alpujarras. Den Beninar tryck, Som ligger nära Darrical ger en del av det vatten som behövs i produktionen i växthus. De rika tull och Fiestas av innevånare behålla länkarna djupt i det förflutna, åt Moors, Den Romarna, Den Greker, Och Fenicier.

Under Taifa era, var det styrdes av moren Banu al-Amiri 1012 till 1038, kort annekterades av Valencia (1038-1041), sedan av Zaragoza till Banu Sumadih dynastin till sin erövring av Almoravids i 1091. Några århundraden senare blev det en del av kungariket Granada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar