Sidor

onsdag 26 maj 2010

Aprikosfyllda småkakor.

Ingredienser
Kakor 25
50,0 gram Smör (rumsvarmt)
1,0 dl Farinsocker
0,5 msk Honung (flytande)
1,0 styck Ägg
1,5 dl Vetemjöl
1,0 dl Grahamsmjö
0,5 tsk Bikarbonat
1,0 tsk Vaniljsocker
Fyllning:
300,0 gram Torkade aprikoser
0,5 dl Strösocker
3,0 dl Vatten

Tillagning
Rör socker och smör poröst. Tillsätt honung och ägg.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner till en smidig deg. Plasta in degen och kyl i cirka en timme.
Sätt på ugnen 175°C.
Koka upp aprikoser, vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda tills nästan allt vatten kokat bort. Kör blandningen i en mixer till en slät smet.
Ta ut degen från kylen. Dela den i 2 delar. Kavla ut delarna på mjölat bakbord till rektanglar ca 10x30 cm. Bred ut fyllningen som en sträng i mitten av varje rektangel.
Vik först över ena långsidan mot mitten och sedan den andra långsidan mot mitten så att skarvarna ligger omlott.
Lägg över längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem i cirka 2,5 cm breda bitar.
Receptinfo
Tid: 1 tim 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar