Sidor

fredag 21 maj 2010

Blomstermåla.

Blomstermåla är en tätort i Mönsterås kommun i Kalmar län. Det finns flera olika småföretag och stora företag i Blomstermåla. De största företagen som finns och har funnits i Blomstermåla är Kährs, Norba, Bevi och Åfors möbelfabrik. Kährs har lagts ned och det finns endast en liten del kvar med liten bemanning. Norbas produktion flyttas till Kalmar och Nederländerna. Åfors möbelfabrik gick i konkurs 2003. Bevi finns kvar. En ny sopbilstillverkare, JOAB, har etablerat sig i orten. Krungårdsskolan är Blomstermålas grundskola. I dess upptagningsområde finns Ålem, Timmernabben och Tålebo. Skolan har fått sitt namn efter gården Krungård som tidigare låg på samma plats. I skolan finns även ortens kommunala bibliotek. Blomstermåla har även ett fotbollslag i division 4, BIK, Blomstermåla Idrottsklubb. Ungdomsverksamheten i klubben är på stark uppgång, ser riktigt bra ut för framtiden.
I serietidningen Kalle Anka har Joakim von Anka ett uttryck som säger "Inte på en söndag i Blomstermåla". I denna tidning har också en karaktär uppmanats att "Dra ända till Blomstermåla".
Har blivit populärt att bo i Blomstermåla som ligger centralt i länet med tågförbindelser och buss station intill. Samhället är väldigt barnvänligt med närhet till skola och sporthall. Boendet är väldigt fördelaktigt även ekonomiskt eftersom det är bra pendlingsavstånd till större orter/städer runtomkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar