Sidor

lördag 15 maj 2010

Cheesecake med vit choklad.

Ingredienser
Bitar per kaka 10
20,0 styck Digestivekex
150,0 gram Smör
2,0 tsk Kanel
Springform (22-24 cm)
Fyllning:
400,0 gram Philadelphiaost
0,5 dl Strösocker
2,0 msk Vetemjöl
2,0 tsk Vaniljsocker
2,0 krm Salt
1,0 styck Ägg
2,0 styck Ägg (gula)
200,0 gram Vit choklad
Garnering:
1,0 dl Strösocker
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smör i kastrull utan att bränna. Kör digestivekex, smält smör och kanel i en matberedare.
Tryck ut massan i en kakform med löstagbar kant. Grädda i cirka 7 minuter.
Smält choklad på svag värme i micro eller i vattenbad. Ställ åt sidan.
Blanda philadelphia och strösocker jämnt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och salt. Blanda i ägg och gulor ett åt gången.
Blanda ner den smälta chokladen. Häll i formen.
Grädda i 20-25 minuter. Täck eventuellt över formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att ytan inte blir bränd. Låt svalna.
Smält strösocker i en tjockbottnad kastrull under omrörning på svag värme. Låt svalna något. Ringla över kakan.
Tid: 45 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar