Sidor

lördag 15 maj 2010

Korolev. (Ryssland)

Koroljov eller Korolev (Ryska: Королёв) Är en industriell stad i Moskva oblast, Ryssland, Känd som vagga Sovjet och ryska utforskning av rymden. Det bildades ursprungligen som Kaliningrad (Калининград) 1938 av Vasilij Boldyrev, Naum Nosovsky och Michail Loginov som den ledande sovjetiska centrum för produktion av anti-tank och luftvärn vapen.
Men efter Andra världskriget den artilleri anläggningen byggdes om under 1946 för produktion av raketer, bärraketer, Och rymdfarkoster under ledning av ryska forskare och akademiker Sergej Koroljov. Han föreställde sig, konsolideras och guidade verksamhet för många människor i Sovjetiska rymd-prospekteringsprogram. Denna anläggning blev senare känd som RKK Energia, Och i juli 1996 i staden officiellt döptes i åminnelse av Sergej Koroljov.
Mission Control Center ("Центр Управления Полетами", Tsentr Upravleniya Polyotami, "ЦУП" TsUP) Finns även i Koroljov.
Medan Vostok utrymme fordonet att utvecklas kan denna forskningscentrum utsågs NII-88 och PB 989. På 12-talet, en Slaviska uppgörelsen ligger på samma plats som modern Koroljov. Uppgörelsen stod på en korsning av handelsvägar mellan Moskva och Vladimir-Suzdal furstendömen. Efter Mongolinvasionen i den 13: e centure, var den region på tillbakagång. I det 18th århundradet, en av de första textilfabriker i Ryssland fastställdes här.
År 1924, den första OGPU arbetar kommun i Sovjetunionen grundades här. 1938, var staden Kaliningrad grundades i stället för Kalininsky bosättning nära ett artilleri-anläggning som tidigare hade evakuerats från Leningrad.
Området var en plats för eliten dachas i slutet av den 19: e talet och början av det 20th århundradet. Många kända personer, såsom Konstantin Stanislavskij, Anton Tjechov, Valery Bryusov, Boris Pasternak, Anna Achmatova, Isaac Levitan, Pavel Tretyakov, Marina Tsvetajeva, Och Vladimir Lenin, Bodde här. Från och med 2002, Koroljov var sjunde största stad i Moskva oblast, Med en befolkning på 142.568 (2002 folkräkning). År 2007 blev det fjärde största en i länet med en befolkning på 173.600, Främst på grund av en tillströmning av nya invånare ansåg det en av de mest attraktiva platser att bo i närheten av Moskva.

1 kommentar:

  1. что, шведище, волков любишь?
    так поучай нашего в коллекцию.

    http://www.youtube.com/watch?v=gTgo7evbz0k

    SvaraRadera