Sidor

onsdag 19 maj 2010

Kyckling med apelsinsås.

Antal portioner: 4
Ingredienser
1 kyckling
salt och malen vitpeppar
Broccoliris:
4 potioner ris
100 g spenat
100 g broccoli
5 dl grönsaksbuljong
Apelsinsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl hönsbuljong
1/2 dl portvin
1 gul lök
1 apelsin
Till servering:
1 apelsin
1 äpple
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek den i ugnen ca 1 timme. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 80°. Fräs riset i en kastrull. Häll på grönsaksbuljongen och koka i ca 20 minuter. Hacka spenat och fräs den lätt, dela broccolin i buketter och sjud den i lättsaltat vatten en kort stund. Blanda ner broccoli och spenat i riset när det är färdigkokt.
2. Apelsinsås: Smält smör i en kastrull, ta av från värmen och rör ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen och vispa ner buljongen, låt koka i ca 5 minuter. Skala och hacka löken och riv skalet från 1 apelsin och pressa ut saften. Fräs lök och apelsinskal i en kastrull i smör, häll på apelsinsaft och portvin och rör sedan ner blandningen i såsen. Krydda med salt och peppar.
3. Klyfta äpplet och filea den andra apelsinen. Skär upp kycklingen i mindre bitar och lägg upp tillsammans med äppelklyftor och apelsinfiléer. Servera med ris och apelsinsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar