Sidor

torsdag 20 maj 2010

Örtrostbiff.

1,5-2 kg rostbiff eller innanlår
smör till bryning
Garnityrfärskhackade örter t.ex. timjan, persilja, oregano och rosmarin
Örtlag:
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1,5 l vatten
1 dl salt
2 tsk rosmarin (torkad)
3 tsk timjan (torkad)
3 lagerblad
Sätt ugnen på 125°. Hetta upp smöret i en panna. Bryn rostbiffen runt om tills den fått färg. Stick in en köttermometer och stek köttet i ugnen ca 1 tim eller tills termometern visar 55-60°. Dela under tiden löken i fyra klyftor och skiva vitlöken. Häll vattnet i en kastrull, lägg i löken, saltet och kryddorna. Koka upp. Låt svalna. Lägg ner rostbiffen i lagen när den är färdigstekt och låt den dra i ett dygn. Skär steken i tunna skivor och garnera med örtkryddor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar