Sidor

söndag 2 maj 2010

Teuva. (Finland)

Teuva är en aktiv sydösterbottnisk kommun meb ca 7000 invånare. I Teuva finns både jordbruk och specialindustri, bla. en läderkonfektionsfabrik, ett spinneri och ett företagshotell för möbelbranschen. Årligen ordnas bla. Pauli Nevala -lunken och Ars Nova Botnica -konstutställningen.
EPV Tuulivoima Oy planerar en vindkraftpark på området Kinnasharju – Paskoonharju i Teuva kommun. Enligt de preliminära planerna ska man förlägga ca 30 vindkraftverk på området. Området är till största delen obebott. På Paskoonharju finns en skjutbana och Botniarosks avfallscentral. Placeringen av projektet presenteras på den bilagda kartan.
En kartläggning av livsmiljön har gjorts som första utredning. Syftet är att reda ut om det finns sådana naturvärden på de preliminära platserna för vindkraftverken som måste beaktas i i samband med kartläggningen och byggandet av kraftverken. I karläggningen beaktades bl.a. områdets geologi, skogen och myrtyperna, objekt enligt vatten- och skogslagen, utrotningshotade arter, samt artbestånd enligt natur- och fågeldirektivet.
Vindkraftsanläggningen består av torn som reses på fundament, rotor och blad och maskinrum. Vindkraftverk kan byggas med olika slags teknik och kan bestå helt och hållet av stålkonstruktioner, betongkonstruktioner, fackverk och en kombination av betong och stål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar