Sidor

söndag 16 maj 2010

Warrington. (England)

Warrington är en stor stad, borough och enhetlig myndighet område av Cheshire, England. Det står på stranden av River Mersey, Som är tidvatten väster om den dammen på Howley. Befolkningen i staden är 80.661, och Borough of Warrington, inklusive 18 civila församlingar, Är cirka 194.000. Dess befolkning har mer än fördubblats sedan dess status som New Town 1968.
Historiskt en del av Lancashire var Warrington grundades av Romarna vid en viktig passage plats vid floden Mersey. En ny uppgörelse inrättades av Saxarna och av Medeltiden hade Warrington uppstått som en köpingen vid en viktig överbryggande punkt. En lokal tradition av textil och verktyg produktion är från denna tid.
Utbyggnad och urbaniseringen av Warrington sammanföll till stor del med Industriella revolutionen, Särskilt efter Mersey gjordes farbar i den 18: e talet. Den West Coast Mainline går norr till söder genom staden, och Liverpool till Manchester järnväg (den Cheshire Lines rutt) väst till öst. Den Manchesterkanalen skär genom de södra delarna av kommunen (väst till öst). Den M6, M56 och M62 motorvägar utgör ett partiellt ruta runt staden.
födda (eller bor) i Warrington kallas Warringtonians. Den moderna staden av Warrington bildades 1974 med sammanslagningen av de tidigare County Borough i Warrington en del av Golborne Urban District, Den Lymm Urban District en del av Runcorn Landkreis, Den Warrington Landkreis och en del av Whiston Landkreis. Warrington har varit en viktig gränsövergång på River Mersey sedan urminnes tider och det fanns en Roman avveckling på Wilderspool. I medeltida gånger Warrington betydelse var som en överbryggande punkt av floden Mersey, och det var en stödpunkt i Engelska inbördeskriget. Arméer av Oliver Cromwell och Earl av Derby båda bodde nära den gamla stadsdelen (de församlingskyrka område). Populära Legenden säger att Cromwell in nära den byggnad som lever på Church Street The Cottage Restaurant. Den Markisen av Granby pub bär en plakett som visar att Earl av Derby "Hade sitt kvarter i närheten av den här webbplatsen". Bucklor i väggarna i församlingskyrkan är ryktas ha orsakats av kanoner från tiden för inbördeskriget. Utbyggnad och urbaniseringen av Warrington sammanföll i stort med den industriella revolutionen, särskilt efter den Mersey gjordes farbar i den 18: e talet. När Storbritannien blev industriländer, omfamnade Warrington den industriella revolutionen blir en tillverkning stad och ett centrum av stål (särskilt wire), textilier, bryggning, garvning och kemisk industri. Den bryggan egenskaper floden Mersey förbättrades var kanaler byggdes, och staden växte ännu mer välmående och populär. Stora byggnader följd uppfördes (stadshuset) och när en ålder av ånga kom, Warrington naturligtvis välkomnade den, både som transportmedel och som en kraftkälla för kvarnar.
Tunga industrin minskade under 1970 och 1980, men ökningen av den nya staden kring Warrington lett till en stor ökning av sysselsättningen inom lätt industri, distribution och teknik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar