Sidor

onsdag 9 juni 2010

Kværndrup. (Danmark)

Kværndrup är en tågstation vid den centrala Fyn med 1.667 invånare (2009).

Medan den andra delen av namnet är en härledning av Torp. Kommer den första delen av olddanske kwærn och betyder "kvarn". Mid Fyn Staden ligger i Kværndrup Parish i Faaborg-Midtfyn kommun.

Staden tillhör Region Södra.
Runt mitt i stan på en hög knock ligger Kværndrup kyrkan vilket är en Romantik kyrka Gothic uppgraderingar de 15. och 16 talet korsarmsplan byggnad, torn och veranda. Kyrkan var tidigare kapell på gården Egeskov ligger två kilometer väster om staden själv.

Bara palatset Egeskov är lätt Kværndrups största kultur-och turistattraktion. Det anses vara en av de bäst bevarade slott från Renässans både vallgrav som renässans och barock trädgårdar vilka delar av trädgården kan placeras tillbaka till 1600-talet. Palatset var slut efter 30 år i år 1554, Byggd av en Reich kärr namngiven Frands Brockenhuus som lät bygga den på egepæle nedrammet i sjön. Det är en unik Egeskov vatten slott i Danmark. I slottet finns korsvirkeshus med ett historiskt museum, motorcykel museum och en falckbilmuseum, precis som det är en legering med mellan trädgårdens gamla ekar.

Strax utanför Kværndrup på vissa skiften kommer Egeskov marknaden rum varje år den tredje onsdagen i september. Vi har sällskapat denna nöt och häst marknad vägen tillbaka till år 1393 och eftersom det är genom århundraden har ökat stadigt, så att i modern tid består av 40 tunnland med 500 Barkers och lika många volontärer. Så många som 90.000 besökare som stannade i en och samma säsong. Förutom spiltor, är tivoli och underhållning marknaden också en mötesplats för lösdrivare. Som på festlig show kommer att tillkännage "kungen året tiggare." Egeskov Market är en stor offentlig fest i denna del av Fyn.
Från Kværndrup är 9 km till Ringar, 15 Svendborg, 23 till Faaborg och 25 till Nyborg. Från Kværndrup Station tågen går till Odense och Svendborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar