Sidor

måndag 7 juni 2010

Lohja. (Finland)

Lojo (Finska uttal:[Lohja]; Svenska: Lojo), Är en stad och kommun av Finland.
Det är beläget i provins av Södra Finland och är en del av Nyland regionen. Staden har en befolkning på 39.444 (31 mars 2010) och täcker en yta på 441,2 kvadratkilometer (170,3 ²) varav 91,76 km2 (35,43 ²) är vatten. Den befolkningstäthet är 112,88 invånare per kvadratkilometer (292,4 / ²). Kommunen är tvåspråkig, Även om det inte krävs av lagen, med flertalet är Finska och minoritetsandelar Svenska högtalare.Lojo har varit en samlingspunkt för befolkningen och ekonomin i Västra Nyland sedan början av 14: e århundradet. Lojo var känd som en handelsplats redan i Medeltiden. De lokala invånarna var bland pionjärerna i Finlands gruv-och anläggningsindustrin material. Med finska mått har Lojo lång tradition i trädgårdsodling och i synnerhet i grönsaksodling. Dessa traditioner representeras av symbolerna för nutida Lohja: kalksten och ett äpple.
Lojo med fördel i närheten av Huvudstadsregionen och den skulle få ett bra vägnät. Det tar mindre än en timme att köra från Helsingfors till Lojo.
Landskapet i Lojo kännetecknas av herrgårdar och trädgårdar. I Lojo området delas av åsen Lojo, som utgör en vattendelare för den största sjösystem i södra Finland, Lojo sjö. Även mitt i centrum markeras av S: t Lars kyrka med anor från medeltiden, är resten av det centrala område som kännetecknas av en hetrogenous blandning av byggnader främst anor från 1960-talet och framåt. Det nya Lojo Biblioteket öppnades 2005, är en distinkt modern byggnad placeras i centrum av staden.
Kommun Lohjan kunta slogs samman med Lojo 1997. Kommun Sammatti slogs samman med Lojo under 2009. Kommun Karislojo kommer att konsolideras med Lojo 2013. Lojo är en stad känd för sin kulturella evenemang. Mer än ett hundra olika evenemang ordnas i staden varje år av sina invånare och organisationer. Det mest anmärkningsvärda är Lojo sommar kulturfestival, Apples Carnival anordnas av företrädare för näringsliv och handel, återförsäljarnas Hurlumhei Karnevalen och Gammaldags julmarknaden fortsätta den tradition av mässor som går tillbaka till medeltiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar