Sidor

söndag 13 juni 2010

Pestopizza med parmaskinka och grillad paprika.

Tid: 30 min
Ingredienser
Antal portioner 4
1,0 liter Vetemjöl
4,0 tsk Bakpulver
2,0 tsk Salt
3,0 dl Vatten
4,0 msk Olivolja
200,0 gram Parmaskinka (rökt)
8,0 msk Pesto (basilika)
1,0 dl Grillad inlagd paprika

Pesto:
4,0 klyftor Vitlök
4,0 msk Pinjenötter
4,0 krukor Basilika
2,0 krukor Persilja
2,0 krm Havssalt
2,0 dl Olivolja
100,0 gram Parmesan (nyriven)

Tillagning
Pesto: Riv parmesanost. Kör vitlök och nötter i mat­beredare. Tillsätt basilika, persilja, lite flingsalt och mixa till mos. Droppa samtidigt ner matolja och tillsätt osten, lite i taget, för att få en puré som liknar majonnäs i konsistens.
Pizza: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en plastpåse eller bunke och tillsätt vatten. Knåda degen i påsen och gör platta bröd, lika stora som botten på stekpannan.
Baka pizzan i stekpanna med lite olivolja på svag värme, cirka 5 minuter på var sida. Lägg på locket för att skapa en ugn.
Bred på ett tjockt lager pesto på pizzorna och toppa med parmaskinka och paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar