Sidor

tisdag 8 juni 2010

Stroud. (England)

Stroud är en stad och socken i län av Gloucestershire, England. Det är den största staden i Stroud District.
Ligger nedanför den västra brant av Cotswold Hills i skärningspunkten för Fem Valleys är staden känd för sina branta gator och café kultur. Cotswold Ett område med natursköna omger staden, och Cotswold Way Stigen passerar genom den till väster.
Även om det inte formellt är en del av staden, församlingar av Rodborough och Cainscross ligger i anslutning till Stroud och anses ofta del av den.
Stroud fungerar som ett centrum för omgivande byar och små städer marknaden, även Amberley, Bisley, Chalford, Dudbridge, Dursley, Minchinhampton, Nailsworth, Oakridge, Painswick, Sheepscombe, Slad, Stonehouse, Thrupp och Woodchester. Stroud är känd för sin medverkan i Industriella revolutionen. Det var ett duk stad; ull kvarnar drevs av de små floder vilket uppsving genom fem dalar, och som tillhandahålls av Cotswold får betade på kullarna ovan. Särskilt anmärkningsvärt var att tillverka militära uniformer i färg Stroudwater Scarlet. Området gjordes hemma av en betydande Huguenot samfundet i den 17: e århundradet, som flyr förföljelse i katolska Frankrike, följt av en betydande Judiska närvaro i den 19: e talet, i samband med skräddarsy och industrier trasa.
Stroud var en industri och handel var på artonhundratalet, och så behövs transportförbindelser. Den hade först en kanal nätverk i form av Stroudwater Navigation och Thames & Severn Canal, Som båda överlevde fram till början 20th century. Det är nu planerat att återställa dessa kanaler som en relaxavdelning av ett partnerskap av Stroud District Council och Cotswold kanaler Trust med en flera miljoner pund Lotteri bidrag. Stroud järnvägsstation (På Gloucester-Swindon den Golden Valley Line) Ritades av Isambard Kingdom Brunel. Även om det finns mycket som tyder på tidig historisk stadsplanering och transport, Stroud socken var ursprungligen en del av Bisley, Och bara började växa fram som en separat enhet av 13-talet, tar sitt namn från den sanka marken, i sammanflödet av Slad Brook och River Frome kallas "La Strode" och var först in i 1221. Kyrkan byggdes av 1279, och det var tilldelats trångsynta rättigheter genom rektorerna för Bisley i 1304, som ofta kallas dagen för Stroud stiftelse.
Historiska byggnader och platser av intresse i området inkluderar den yngre stenåldern lång gravrösen(Uley Long Barrow) Vid Uley, Selsley gemensamma och Nympsfield i väster; Romartiden ligger kvar på Frocester, West Hill nära Uley, och Woodchester, Den medeltida byggnader på Beverston slott, Och de utestående Tudor hus på Newark Park och Owlpen Manor. Woodchester Mansion är ett mästerverk i Nygotiska av lokala arkitekt Benjamin Bucknall.
Från 1837 till 1841, Stroud MP var Lord John Russell av Whig part som senare blev Premiärminister. Russell var en viktig politiker, som ansvarar för överföring handlingar parlament såsom folkhälsolagen av 1848, men han är främst ihågkommen som en av de främsta arkitekterna bakom Reform Act 1867. Denna handling, som även kallas den andra Reform Act gav röst till alla städer manlig familjeförsörjare, inte bara de av betydande medel. Detta resulterade i väljarkåren som ökade med 1,5 miljoner väljare. Lord Russell är ihågkommen i stan i två gatunamn, John Street och Russell Street, liksom i Herrens namn John pub.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar