Sidor

torsdag 3 juni 2010

Ugnsstekt fläskfilé med kålrot.

Tid: 1 tim 15 min
Ingredienser
Portioner 4
900,0 gram Fläskfilé (hel bit)
1,0 st storKålrot
2,0 msk Smör till stekning
Salt & peppar
Tillagning
Sätt ugnen på 125°C.
Putsa köttet. Torka av. Salta och peppra runt om. Skala och tärna kålrot.
Bryn köttet runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg i en ugnsfast form.
Bryn kålroten i smör tills den har blivit gyllenbrun. Lägg kålroten runt köttet i formen. Häll över överblivet fett från stekpannan.
Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in ugnen. Stek till 62-65°C, cirka 1 timme.
Skiva köttet. Lägg upp tillsammans med kålroten och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar