Sidor

lördag 24 juli 2010

Hughenden. (Queensland, Australien)

Hughenden (Uttalas / hju ː əndən /) är en stad i Queensland, Australien ligger på stranden av Flinders River. Det var uppkallad efter Hughenden Manor, hem för förre brittiske premiärministern Benjamin Disraeli.
Torrens Creek nära Hughenden är där amerikanerna lagrade sprängämnen i första världskriget 2 . Amerikanerna visste inte på det farliga skogsbränder sprider där ute. Efter att de släcka en brand gick de tillbaka till lägret trodde att branden var ute. Tog dock elden hålla igen utan dem veta . De hörde sedan om tolv stora explosioner i följd, explosionerna vänster kratrarna tjugo meter djup . Hot splitter omfattade ett stort område och började mer bränder. I kåkstäderna , sade man att byggnader skakade och fönster gick sönder , och en del människor var övertygade om att ett flyganfall ägt rum. Tusentals soldater och civila attackerade branden i ett försök att stoppa spridning till bränsle soptippar , men kunde inte kontrollera det. När elden fick till sprängämnen det var så mäktigt det blåste amerikanerna ur sina lastbilar. Många byggnader och affärer fick brändes ner av spridning bränder. Men lokalbefolkningen kunde spara posten. En poliskonstapel från Torrens Creek Polisen tilldelades Konungens medalj i tapperhet.
Hughenden ligger på Flinders motorväg, 376 kilometer (234 mi) väster om Townsville och 1.400 kilometer (870 mi) nordväst om Brisbane, delstatens huvudstad . Regionen runt Hughenden är ett viktigt centrum för betande får och nötkreatur . Den viktigaste fodret årliga gräs kallas Flinders gräs, Som växer snabbt på den ( av australiska normer) bördiga grå eller brun sprickbildning lerjordar efter regn mellan november och mars. Har dock på grund av att nederbörden är mycket oregelbunden - på Hughenden sig det varierade från 126 mm (5 in) i 1926 till 1.051 millimeter (41 in) i 1950 - torka och översvämningar är normala och lager antalet variera kraftigt .
Den avrinning från Flinders River är alldeles för ojämn för att ge en hållbar försörjning för växtodling via bevattning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar