Sidor

torsdag 26 augusti 2010

Arnstadt. (Tyskland)

Arnstadt är en stad i Ilm -Kreis, Thüringen, Tyskland, belägen på Gera -floden. Det är en av de äldsta städerna i Thüringen och är smeknamnet Das Tor zum Thüringer Wald, Porten till Thüringer Wald.
Modern Arnstadt har en befolkning på omkring 25.000 . Det är en tillverkning centrum , med glasbruk och gjuterier, samt handske - tillverkning och trä - efterbehandling företag. Mangan är en av den malm som bryts i närheten.
Staden är värd en årlig höjdhopp möte - Hochsprung mit Musik - Som lockar några av världens främsta höjdhoppare . Kajsa Bergqvist som en världsrekord i Arnstadt s Sporthalle är Jahn - Sportpark under 2006.
I den 14: e århundradet Arnstadt styrdes av grevarna av Schwarzburg och blev senare en huvudstad Schwarzburg- Sondershausen.
Kompositören Johann Sebastian Bach, Vars familj bott i generationer i närheten av Arnstadt , började sin musikaliska karriär i staden. De flesta Bach forskare menar hans välkända "Toccata och fuga i d-moll"Skrevs här mellan 1703 och 1709 .
Arnstadt har ett vackert hållit Old City , begränsas till gångtrafik . Några av dess anmärkningsvärda byggnaderna omfattar 13 -talet Vårfrukyrkan och en 18. -talsslott .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar