Sidor

söndag 8 augusti 2010

Innsbruck. (Österrike)

Innsbruck är huvudstad i förbundslandet Tyrolen i Österrike.
Innsbruck har arrangerat två olympiska spel, Olympiska vinterspelen 1964 och Olympiska vinterspelen 1976.
Innsbruck anses av många vara en av världens vackraste städer och de som besökt staden en gång kommer gärna tillbaka fler gånger. Innsbruck ligger i Inndalen på nästan 600 meters höjd. Staden ligger mellan Karwendelbergen (2 334 meter) i norr och Brenner (2 247 meter) i söder. Den utgör samtidigt en natur- och stadsupplevelse. Innsbruck är Österrikes femte största stad med 140 000 invånare. En av de kanske mest bekanta sevärdheterna är Goldenes Dachl, ett tak av guld som smyckar stadens gemytliga Altstadt. Innan jul kan man i Altstadt (gamlastan) njuta av doften från "Glühwein" (Österrikes svar på glögg). Detta under julmarknaden som pågår i ett par veckor varje år och framför allt är välbesökt av italienarna.
För shoppingsugna finns en galleria mitt i centrum samt affärer längs med huvudgatan. Dessutom finns DEZ, ett stort köpcentrum i utkanten av staden. Den som är hungrig efter shoppingen och har hemlängtan kan avnjuta köttbullar på IKEA som ligger alldeles bredvid.
Innsbruck ingår tillsammans med Garmisch-Partenkirchen, Oberstdorf och Bischofshofen i den tysk-österrikiska backhopparveckan. I Innsbruck spelades även matcher vid Europamästerskapet i fotboll för herrar 2008, med bland annat Spanien, Ryssland och Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar