Sidor

måndag 9 augusti 2010

Lage Mierde. (Nederländerna)

Låg Mierde är ett samhälle i Nederländska gemenskap Den Reusel - Mierden i provinsen Ontario.

Fram till omorganisationen av den kommunala 1997 Låg Mierde bildas med Hooge Mierde kommunen Himmel och helvete Mierde.

Den äldsta stavningen av Mierde är Mirta eller MyrtaVars innebörd är oklar. Senare kom Ant och Meijerdt för och Överlägsen Mierde ( Hooge Mierde ) och Mierde Inferior (Låg Mierde ).

De första tecken på bosättning på platsen för den nuvarande låga Mierde daterat före vår tideräkning .
Låg Mierde och i närheten Hooge Mierde har ett mer eller mindre gemensamma historia . Redan innan 1201 tillhörde beskydd till Norbertine Abbey Floreffe.
Himmel och helvete Mierde bildade då en församling. Efter tiondet i Mierden 1212 händerna Dirk van Altena till Abbey Averbode kom fanns det en konflikt mellan två kloster .

År 1298 Området kom under inflytande av Duke Johan II av Brabant. Johan III av Brabant sålda 1331 sin egendom till invånarna i Mierden . Det var en hertig Village, och sedan 1648 Staterna en by utan Mr.

År 1520 De församlingar var splittrade och kom rätt till beskydd av klostret låg Mierde Floreffe . På 5 maj 1682 var beskydd av Floreffe Abbey Postel överföras och förblev så fram till 1835Och prästen som Stift 's-Hertogenbosch utsågs .
Låg Mierde tillhörde Quarter Oisterwijk av Bailiwick av 's-Hertogenbosch.
Låg Mierde hade redan sin egen styrelse rum från den 18: e talet och det är administrativt centrum låg Mierde alltid varit av den före detta kommun i höga och låga Mierde . Detta trots att höga Mierde bli ett nästan lika stort antal personer kände till. På torget är en sedan två (tidigare) stad.

En viktig historisk händelse för byn sålde mark till livförsäkringsbolaget i Utrecht år 1898. De livförsäkringar som köps av området norr och väster om byn var systematiskt bryts och skog , vilket resulterar i Estate Utrecht.
År 1903 kom Sisters of Schijndel Låg till Mierde . De byggde ett kloster , och praktiserande välgörenhet, såsom äldre . På 70-talet av den 20 -talet, lämnade de . Klostret ersattes av vårdcentral LindenhofMen kapellet var bevarade och utgör en del av detta center ut.

Under åren efter 1948 var det precis utanför en mottagning läger för låg Mierde KNILSoldater från Indonesien , finns nu där stadens kaj. En av lägrets byggnader är nu i Holländska Open Air Museum till Arnhem byggas om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar